Отборът по волейбол на ПГИУ /девойки 8 - 10 клас/ се класира на национален финал

Отборът по волейбол на ПГИУ /девойки 8 – 10 клас/ се класира на национален финал

На 27.01 и 28.01.2024г. се проведе общинският кръг по волейбол за девойки 8 – 10 клас, в който девойките от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе се изправиха срещу шест русенски гимназии. Момичетата бяха водени от учителя по физическо възпитание и спорт Борислава Николова. Те безапелационно надиграха всичките отбори, което ги класира за участие в областния кръг. Отличени с грамота бяха Никол Валентинова Марокова и Ивайла Христова Кирева за доброто си представяне.

В областния кръг отборът на гимназията се представи отново отлично в срещата срещу отбора на Община Две могили, с което те си гарантираха участието в зоналния етап на ученическите игри.

На 16.04.2024 г. в гр. Разград се проведе зоналното първенство по волейбол девойки 8 – 10 клас. В надпреварата взеха участие четири отбора, първенци на Търговище, Разград, Силистра и Русе. Русенки категорично победиха отборите на Търговище и Разград с резултат 2:0.

Завоюваните победи отредиха място на русенки сред десетте най-добри училищни отбори в страната. Предстои им финален етап, който ще се проведе в град Панагюрище.

Сподели: