Отборът по стрелба на ОДМВР – Русе

Отборът по стрелба на ОДМВР – Русе се представи достойно в коледния турнир “Купа България” в Смолян ​

Републикански турнир “Купа България” по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе от 19 до 22 декември 2017 г. в гр. Смолян. Той е част от спортния календар за 2017 г. на Спортна асоциация – МВР.

Републиканският преглед за служители на МВР е организиран за осма поредна година от Спортната асоциация на МВР – отдел “Център по бойна подготовка и спорт” към Академията на МВР и Спорен клуб “166” – Смолян. В надпреварата са взели участие 22 отбора с над 120 състезатели, от структури на МВР в цялата страна.

ОДМВР – Русе се представи с отбор от 5 състезатели: Людмила Пенева, Венета Сорева, Румен Георгиев, Пламен Пенчев и Пламен Стоилов.

Русенските служители на МВР се представиха достойно в турнира, като заеха призови места.

В отборната надпревара при жените Людмила Пенева и Венета Сорева завоюваха второто място, само на секунди разлика от първия тим.

В комплексното класиране отборът на ОДМВР – Русе се нареди на 6-та позиция в съревнованието между 22 отбора.

Спортната асоциация на МВР е основана на 14 август 1990 година в София. В асоциацията членуват над 52 клуба. Асоциацията развива и провежда републикански прегледи и първенства по стрелба, джудо, джу-джуцо, карате, кик-бокс, полицейска лична защита, ски-алпийски дисциплини и биатлон, ориентиране, футбол, волейбол, баскетбол, тенис, турнири по таекуондо, тенис на маса, воден слалом, колoтуризъм, кросове и други. Спортната асоциация на МВР членува в USPB /Балкански полицейски спортен съюз/, на който е и съучредител в USPE /Европейски полицейски спортен съюз/ и в Световен полицейски спортен съюз /USIP/.

Отбори и състезатели – служители на МВР са участвали на редица Балкански, Европейски и Световни игри за полицаи и пожарникари. Спечелени са многобройни медали, купи и призови класирания.

Сподели: