Отбор дори от Ветово ще участва в националния кръг на седмото издание на Европейската статистическа олимпиада

Отбор дори от Ветово ще участва в националния кръг на седмото издание на Европейската статистическа олимпиада

Рекорден брой отбори, общо 523 от 148 училища в страната, се регистрираха за националния кръг на седмото издание на Европейската статистическа олимпиада. Това показва огромния интерес към статистическото състезание. В категория А ще се състезават общо 214 отбора, а в Категория Б – 309 отбора.

Очаквано най-голям е броят на отборите от София – общо 82 тима от 25 училища, на крачка след тях са представителите от Гоце Делчев – 81 отбора от 6 училища в града ще участват в престижната статистическа надпревара. И тази година традиционно голям е интересът към олимпиадата от образователните институции в Добрич, Пазарджик, Русе, Бургас, Варна. Отбори са регистрирани и от малки населени места като Сливница, Генерал Тошево, Ветово и др. С по един отбор ще участват и училища от Радомир, Поморие, Айтос, Златица, Димитровград, Костинброд, Кюстендил, Левски, Стара Загора и Велико Търново.

Европейската статистическа олимпиада се организира от Евростат и в нея участват 20 държави-членки, сред които и България.

Пожелаваме успех на участниците!

Пълна информация за състезанието може да намерите тук: https://www.nsi.bg/esc-2024/

Сподели: