Отбор от Ценово представи Русенска област на националното състезание по безопасно движение

Отбор от Ценово представи Русенска област на националното състезание по безопасно движение

Време за прочитане: < 1 мин.

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово представиха Русенска област на националното състезание по безопасност на движението. Надпреварата се проведе в Габрово и нея се включиха отборите от шестнадесет области в страната. Честта да бъде домакин на първото издание на състезанието се падна на НУ „Васил Левски“. След официалното откриване участниците започнаха да решават казуси, свързани с безопасността на движението. Според регламента бяха предвидени два етапа – теоретичен и практическа част, свързана с майсторско управление на велосипед. Гостите на събитието от Министерството на образованието и науката и от Държавната агенция „Безопасност на движението“ заедно с публиката горещо подкрепяха и аплодираха състезателите. Сред официалните лица бе и началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева. По един представител от всеки отбор разучи трасето, което трябваше да се преодолее по време на състезанието. По маршрута бяха разположени препятствия с различна степен на трудност. За всеки велосипедист организаторите бяха подготвили комплект от защитна екипировка – каска, протектори за ръце и колене. Велосипедите за състезанието бяха осигурени от клуб за приложно колоездене.

„Отборът от Ценово показа много добра теоретична и практическа подготовка. Независимо че не успяха да се класират в челната тройка, момичетата и момчетата си имаха пълно доверие и подкрепа един на друг. Учениците усетиха не само отговорността, но и ползата да бъдат сплотен екип“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Организаторите предоставиха на състезателите от страната възможността да разгледат Националния музей на образованието, Дома на хумора и сатирата и Интерактивния музей на индустрията.

Сподели:

Още новини от деня