Отварят за движение бул. "Придунавски" идната седмица

Отварят за движение бул. „Придунавски“ идната седмица

RuseInfo провери днес напредъка по строително ремонтните дейности по улиците „Баба Тонка“ и „Райко Даскалов“ във връзка с изпълнението на проекта „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“. Дейностите по тези две улици, свързващи центъра на града с Кея, се извършват съгласно приетия линеен график.

Отварят за движение бул. "Придунавски" идната седмица

На място се уверихме и в напредъка по реконструкцията на бул. „Придунавски“, част от проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“. Строително-монтажните дейности по булеварда са завършени на близо 70%.

До 15 септември булевардът трябва да бъде отворен за движение. Днес се полага последният износващ слой асфалт.

Движението на моторните превозни средства понастоящем се осъществява по обходни маршрути – съседните отворени за движение улици, с повишено внимание и при стриктно спазване на поставената пътна сигнализация.

Припомняме, че срокът за изпълнение на проекта „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе – етап 2“ е 48 месеца, считано от 05.01.2017 г., а на „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“ – 30 месеца, считано от 12.12.2016 г.

Сподели: