Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ "Медика Русе"

Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ „Медика Русе“

Бременността и раждането будят редица въпроси, особено в последните месеци, когато бъдещата майка е извън рутината на служебните си задължения и се е отдала изцяло на подготовката за новия член на семейството. В миналото част от мистериите на тайнството – раждане са били разбулвани от бабите, но в днешни дни голяма част от тях все още работят и нямат възможност да оказват активна подкрепа. За това на помощ идват специалистите – лекари и акушерки, които са готови да споделят своя опит с родителите.

Чрез инициативата „Отворени врати за бъдещи родители“ в УМБАЛ „Медика Русе“ бъдещите майки и татковци имат възможност да се запознаят с условията за раждане, които лечебното заведение предлага. Под формата на свободен диалог със специалист, родителите ще се информират за етапите на раждане и първите грижи за бебето.

За месец октомври са предвидени две срещи:
– 11.10.2018 г. – Добре дошли в отделение по Акушерство. Какво трябва да знаем за раждането – естествено и оперативно – среща с лекар – акушер-гинеколог;
– 18.10.2018 г. – Добре дошли в отделение по Неонатология. Запознаване с организацията на работата в отделението и защо бебетата се нуждаят от по-специални грижи – среща с лекар – неонатолог.

Максималният брой на групата е 10 души, а достъп имат предварително записалите се бременни и един техен придружител. Това може да става на място в лечебното заведение, което се намира в ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига” 35 или на телефон 0882 617 480.

Сподели: