Отглеждани растения канабис, различни наркотици и пособия за производство и разпространение на дрога разкриха русенски полицаи при поредната спецоперация

Отглеждани растения канабис, различни наркотици и пособия за производство и разпространение на дрога разкриха русенски полицаи при поредната спецоперация

Специализирана полицейска операция по линия „производство и разпространение на наркотични вещества” е проведена от русенската полиция на територията на с. Копривец и гр. Русе. Действията са осъществени от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специални тактически действия“ при ОДМВР – Русе, под надзора на Окръжна прокуратура – гр. Русе.

В хода на операцията на 17 септември в с. Копривец е задържан 28-годишен мъж, местен жител. При претърсване на адреса му в селото, в рамките на процесуално-следствените действия, са открити и иззети 19 растения канабис с височина от 140 см до 280 см, засадени в двора и оборудвани с поливна система. В имота са намерени още: 2 килограма марихуана, около грам амфетамин, уреди за разтегляне, центрофуга за нарязване на марихуана, а от ползван от мъжа автомобил са иззети около 5 грама марихуана.

Последвало е претърсване в негова квартира на адрес в гр. Русе, където от избени помещения са иззети  30 грама амфетамин, 10 грама марихуана, уреди за разтегляне, мобилни телефони и тефтер със записки, касаещи престъпната дейност на лицето. При извършения личен обиск, в чантичката на 28-годишния са намерени 4 грама метамфетамин и 8 грама амфетамин, които той е предал доброволно.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено още, че въпросният мъж ползва под наем и гараж на друг адрес в град Русе, където се оказва, че държи 400 грама амфетамин, 150 грама марихуана, електронна везна, които са предадени на полицията. По случая е образувано досъдебно производство, по описа на РУ – Бяла, за престъпление по чл. 354а, ал.1 и чл. 354в от НК.

28-годишният е зъдържан с постановление на прокурор за 72 часа.

Работата по разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

Сподели: