българска коледа с дарение за умбал канев

Отделение „Физикална и рехабилитационна медицина“ на УМБАЛ „КАНЕВ“ АД с нова апаратура от „Българската Коледа“

Време за прочитане: < 1 мин.

Преди 2 месеца отделение Физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ КАНЕВ АД получи този страхотен апарат за ударно-вълнова терапия от Благотворителна инициатива Българската Коледа

Изключително сме благодарни, че за поредна година сме една от избраните болници, които получават дарение от инициативата на Президентът на Република България.

„Българската Коледа“ има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата и да подпомага лечението на деца. Темата на последната кампания беше „В подкрепа на спасения детски живот“ и бе насочена към продължителното лечение и активната рехабилитация.

Именно тази модерна апаратура ще бъде в голяма помощ на тези деца, които имат нужда от продължителна и активна рехабилитация – деца с Детска церебрална парализа и както и на деца, претърпели пътно-транспортни произшествия.

Пневматичият апарат за ударно-вълнова терапия ще се използва за деца от 0 до 18 годишна възраст, постъпили в отделение по Физикална и рехабилитационна медицина, като основната му задача е да намали мускулния спазъм на крайниците. С помощта на процедурата се увеличава пасивният обем на движение на ставите, подобрява се стойката и походката, добавят се нови самостоятелни движения. Процедурата се понася добре от децата, защото е щадяща, краткотрайна и безболезнена и се усеща като „гъделичкане“.

Най-общо процесът на лечение с ударни вълни може да се обясни като реакция на организма от получаване на остра травма, при което се активират процесите на възпаление, образуване на нова тъкан и регенерация. Тези процеси провокират тялото да изпраща лечебните си клетки към третираното място и също така да увеличи кръвоносната циркулация там.

Изт. УМБАЛ „Канев“ Русе

Сподели:

Още новини от деня