Откриване на учебната 2019/20 учебна година във филиала на русенския университет в град Видин

Откриване на учебната 2019/20 учебна година във филиала на русенския университет в град Видин

Днес новата учебна година във филиала на Русенския университет в град Видин беше официално открита.

Гости на тържеството бяха кметът на община Видин г-н Огнян Ценков, областният управител г-жа Албена Георгиева, председателят на общинския съвет г-н Генади Велков, Негово високо преосвещенство Видински митрополит Данаил, началникът на РУО – Видин г-жа Веселка Асенова, директори на училища, представители на институции и бизнеса.

Тържеството започна с програма от ансамбъл Дунав и водосвет отслужен от н. в. преосвещенство Видински митрополит Данаил и свещеници от Видинска митрополия.
Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави всички студенти, преподаватели и гости с откриването на учебната година и присъстващите над 150 първокурсници с правилния избор да са студенти на Русенската Алма Матер.

Тази учебна година е специална за филиала на висшето училище. В него вече се обучават над 600 студенти в пълен четиригодишен курс на бакалавърско обучение. В края на тази учебна година ще бъдат дипломирани и първите випускници.

Предстои разширяване на обучението в магистърска степен, стартиране на курсове в Центъра за продължаващо обучение и иницииране на дейности в трансграничния регион.

Проф. Белоев благодари на кмета, областния управител, председателя на общинския съвет, ръководители на организации, директори на училища и на всички които са спомогнали за развитието и утвърждаването на филиала на Русенския университет.

Поздравления поднесоха кметът на община Видин и областният управител.
Поздравителни адреси бяха получени от председателя на общинския съвет, народните представители – Владимир Тошев и Филип Попов, директори на ОД на МВР Враца и Видин, МБАЛ „Св. Петка“, председателите на Районен, Окръжен и Административен съд, директори на училища.

Сподели: