одмвр русе лого полиция мвр

Откриха крадците на тролейбусната контактна мрежа до „Охлюва“

Служители на Първо РУ са установили двама мъже, извършили кражба на проводници от общинска контактна мрежа на бул. България в Русе. На 19 септември в Първо РУ е постъпил сигнал за откраднат проводник от въздушна контактна мрежа, разположена на бул. България в Русе, общинска собственост.

При извършения оглед на място от дежурна оперативна група на полицията е било документирано, че от четири междустълбия на контактната мрежа на булеварда, над южното платно за движение, в участъка от пътен възел „Охлюва“ до училище „Алеко Константинов“, липсвали около 140 м. контактен меден проводник /100 кв.мм/. Заявената от стопаните щета е на стойност за около 4000 лева, като не е бил уточнен периодът, в който е извършена кражбата. Сигналът е документиран от полицията и е започнало разследване по случая в хода на образувано досъдебно производство.

При последвалите оперативно-издирвателни действия за разкриване извършителите на деянието, служители от участък „Средна кула“ при Първо РУ са установили, че автори на посегателството са двама мъже на 30 и 39 години от Русе, техни познайници. Работата по разследването на случая продължава.

Сподели: