бяла детска градина

Откриха обновената детска градина „Пролет“ в Бяла

Време за прочитане: < 1 мин.

На 01.06.2021 г. от 09.15 часа Община Бяла бе открита реновираната сграда на детска градина „Пролет“ в Бяла от Димитър Славов, кмет на Община Бяла. На събитието присъстваха представители на ръководството на общината, директори и преподаватели от общинските училища и детски градини и родители.

Това е успешно реализиран проект: „Ремонт на сградата на ДГ „Пролет“ и въвеждане на мерки за енергийна ефективност“по Проект „Красива България“. Ремонтът на сградата се осъществи с частично финансово подпомагане от Министерство на труда и социалната политика по Проект „Красива България” в размер на 215 000.00 лв. с включен ДДС. Стойността за съфинансиране от Община Бяла е в размер на 118 250.00 лв. с ДДС, представляващи 55 %  о общата стойност на проекта.

Капацитетът на детската градина е 96 деца, разпределени в четири групи. За да се създаде оптимална среда за развитието на децата, стаите на отделните групи са в подходящи цветове, които най-много се харесват на малчуганите – розов, зелен, оранжев и червен.

Сподели:

Още новини от деня