Отличия по повод 75 - годишнината на Русенския университет

Отличия по повод 75 – годишнината на Русенския университет

Отличия по повод 75 - годишнината на Русенския университет

По повод 75-годишния юбилей на Русенски университет „Ангел Кънчев“ е издадена Заповед № 1968/03.11.2020 г. на Ректора на Русенския университет за награждаване с юбилейни отличия на членове на академичната общност на университета и представители на държавната и местната власт.

С юбилеен плакет и диплом се награждават Президентът на Р България г-н Румен Радев, министър-председателят на Р България г-н Бойко Борисов, Председателят на Народното събрание на Р България г-жа Цвета Караянчева, Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, кметове и областни управители на Русе, Силистра, Разград, Видин.

С юбилеен плакет и диплом са отличени катедрени колективи, културни и спортни клубове на университета, както и 15 представители на академичната общност със значителен принос за развитието на университета – ректори, заместник-ректори, декани и изявени служители.

С юбилейна значка и диплома се награждават 56 представители на академичната общност от ръководния състав на университета, преподаватели и студенти.

Юбилейните отличия се присъждат в знак на признание за принос към развитието на Русенския университет, към неговото утвърждаване като авторитетна и влиятелна  институция за висше образование в национален и международен мащаб.

Поради епидемичната обстановка, наградите ще бъдат връчени по-късно на тържествен Академичен съвет, чиято дата ще бъде съобщена допълнително.

Сподели: