Отлично представяне на ПГ “Хризантеми” на осемнадесетия национален събор - надпяване “Авлига пее”

Отлично представяне на ПГ “Хризантеми” на осемнадесетия национален събор – надпяване “Авлига пее”

Отлично бе представянето на певческа група “Хризантеми” към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Две могили на осемнадесетия национален събор – надпяване “Авлига пее”. Той се проведе в с. Обединение, община Полски Тръмбеш.

Тази година съборът бе в рамките на три дни и започна в петък, 30 юни. По традиция председател на журито бе проф.д-р Тодор Киров, декан на факултет „Музикален фолклор и хореография” на музикалната академия в Пловдив. Кметството предложи и богата програма след 20 часа в петък и събота, когато свири оркестър „Славяни” от Стара Загора и оркестър от Стражица.

Тази година за участие в събора участваха над 91 групи от страната с 80 индивидуални изпълнители. Радостното е, че 49 певци са в първа възрастова група на децата. Сред най – младите изпълнители бе 6-годишната Рая Стелинова от Обединение. Организаторите бяха подготвили доста изненади по време на надпяването.

Огромно пано бе монтирано на сградата на читалището в Обединение дни преди откриването на националния събор надпяване „Авлига пее”. Паното е 55 кв.м. и е по спечелен проект на фонд „ Култура”на стойност близо15 000 лв. В рамките на проекта „ Съхранение и популяризиране на Национален събор надпяване „Авлига пее” ще има и филм за 18-тото издание на традиционния конкурс, снимки и много други изяви.

Сподели: