Отлично представяне на служителите на ОД на МВР - Русе на Националната купа „България“ по полицейска лична защита и карате

Отлично представяне на служителите на ОД на МВР – Русе на Националната купа „България“ по полицейска лична защита и карате

В изпълнение на Вътрешните правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчната и състезателната дейност на служителите в МВР и утвърдения спортния календар на „Спортна асоциация – МВР“ за 2023 година, от 25 до 27 септември т.г. в град Казанлък се проведе Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР и спортните клубове към вътрешното ведомство.

Служители от Областна дирекция на МВР – Русе, отново взеха участие в първенствата. Русе представиха четирима състезатели – Сашо Петров, Светослав Бодуров, Димитър Димитров и Денислав Николов, под ръководството на Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита в ОДМВР – Русе, който заедно с още един русенец Милен Атанасов участваха и в съдийството в срещите по полицейска лична защита.

Състезанията са организирани и проведени по правилата за полицейска лична защита – съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2023 г. и за карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

Представителите на русенската областна дирекция за пореден път показаха боен дух и спортно майсторство, като с отбор „Русе – 1“ в състав Сашо Петров и Светослав Бодуров, завоюваха за пореден път безапелационно шампионската титла по полицейска лична защита, а вторият дебютиращ русенски отбор „Русе – 2“ в състав Димитър Димитров и Денислав Николов успяха да се качат на третото място в шампионската стълбица.

В индивидуалното класиране в „карате“, състезателят на КСТ „Спартак“ Светослав Бодуров стана шампион, както в дисциплината „ката“, така и в „кумите“ до 84 кг.

В категорията до 75 килограма „кумите“ служителят на ОДМВР – Русе Сашо Петров се класира на второ място и взе сребърен медал.

В отборната надпревара в „карате“ тимът на Русе в състав: Сашо Петров; Светослав Бодуров; Димитър Димитров и Денислав Николов завоюва златното шампионско отличие, след оспорвани срещи с отборите на Бургас и Пловдив.

Сподели: