Отново започна „Лятно училище” за децата, които участват в проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”

Отново започна „Лятно училище” за децата, които участват в проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”

Отново започна „Лятно училище” за децата, които участват в проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”. Още в първия ден те бяха приети от здравни специалисти и педагози. За шеста поредна година работещите в проекта – психолози, логопеди, специални и социални педагози, социални работници и медиатори ще се грижат за малката дружина, която ще прекара един неповторим месец.

Гимнастика под формата на забавни упражнения беше подготвил в началото кинезитерапевта Хамид Хамид. Преди него доктор Веска Христова прегледа всяко пристигащо дете. Но балоните и украсата на детската градина „Светилник“ премахна всякакви притеснения. В първия ден социалният педагог Пламена Габровска предложи всички да участват в т.н. народни игри, които са от времето на бабите и дядовците, а и на някои родителите – „криеница“, „Отвори Кальо порти“, въртене на обръчи и други, за които има достатъчно пространство в двора. По-късно започнаха и сериозните занимания за днес. Децата, които можеха да четата вече, прочетоха няколко приказки, а другите се стремяха да ги преразказват, като за най-добрите имаше и награди.

Запомнящи се преживявания очакват 15-те деца, които трябва да получат допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност. Посещението в детския отдел на Регионалната библиотека „Любен Каравелов” ще отвори чудото на книгата, надяваме се завинаги. Ще има и обогатяване на знанията в Екомузея, веселие с хвърчила на Телевизионната кула и кулинарните занимания, състезания в парка и много други. Всяка седмица са предвидени гледане на филми и къпане в басейн, а накрая незабравимата разходка с корабче по река Дунав ще се сложи финала на едно прекрасно лятно преживяване.

Сподели: