Отново „Лятно училище” за децата, които участват в проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”

Отново „Лятно училище” за децата, които участват в проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”

Отново „Лятно училище” за децата, които участват в проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”. Още в първия ден те бяха приети от здравни специалисти и педагози. За пета поредна година работещи в проекта – психолози, логопеди, специални и социални педагози, социални работници и медиатори ще се грижат за малката дружина, която ще прекара един неповторим месец. Гимнастика, запознаване и игри е началото. А после уникални преживявания чакат 15-те деца, които трябва да получат допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност. Щом всички русенчета познават Илия Деведжиев и нашите ще бъдат негови зрители на „Камилски приказки” още през първата седмица. Посещението в детския отдел на Регионалната библиотека „Любен Каравелов” ще отвори чудото на книгата, надяваме се завинаги. За първи път ще има и вълнуващо преживяване на конната база с понита. Няма да останат без весели спомени децата от състезанията с хвърчила от Телевизионната кула и кулинарните занимания. Натрупване на още знания и впечатления ще има при посещението на „Калояновата крепост” в Арбанаси и в обителта на Басарбовския манастир. Всяка седмица са предвидени гледане на филми и къпане в басейн, а накрая незабравимата разходка с корабче по река Дунав ще се сложи финала на едно прекрасно лятно преживяване.

Сподели: