В понеделник в Мартен организират протест срещу опашките от камиони

От днес в Русенско стартира специализирана полицейска операция за контрол на движението на товарни превозни средства

В последно време е изключително натоварен и интензивен трафикът на МПС, особено на товарни автомобили, преминаващи през територията на Община Русе и областта, от и към ГКПП – Дунав мост. Засилва се и трафикът на леки автомобили, заради туристическия сезон.

Денонощни са усилията на екипите на ОДМВР – Русе за създаване на организация на движението, в рамките на възможностите на инфраструктурата на региона, както и за контрол на извършваните нарушения от участниците в движението.

В тази връзка, с цел ограничаване предпоставките за възникване на ПТП, повишаване безопасността на движението по пътищата и контрол на водачите на тежкотоварни автомобили, навлизащи в населените места на територията на Община Русе при въведена забрана с пътни знаци, от днес ОДМВР – Русе стартира специализирани полицейски операции по линия контрол на товарните МПС.

Контролната дейност ще бъде насочена основно към недопускане и ограничаване на нарушенията, пряко влияещи върху пътнотранспортния травматизъм, с акцент: водачите на тежкотоварни автомобили, навлизащи в населените места на Община Русе при въведена забрана с пътни знаци; проверка за алкохол, наркотични или други упойващи вещества; проверка  за наличие на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”; проверка на документите на водача; нарушенията при осигуряване предимство на ППС; правоспособността на водачите на МПС; неправилно изпреварване; неправилно движение по пътното платно; навлизане в пътна лента за насрещно движение и други.

Сподели: