документи лична карта

От днес в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Русе се приемат заявления за подмяна на свидетелства за управление на моторни превозни средства

От днес в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Русе е в ход прием на заявления за подмяна на свидетелства за управление на моторни превозни средства /СУМПС/. Тези заявления се приемат при изтекъл или изтичащ срок на валидност на свидетелството, промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия, транслитерация или постоянен адрес, също и при издаване на дубликат на СУМПС, при повреждане, унищожаване, изгубване или кражба.

Припомняме, че заявления за СУМПС, досега се приемаха в сектор „Пътна полиция“, както и в звената в районните управления в градовете Бяла, Ветово, Сливо поле и Две могили, а отскоро и в новооткрития административен център в жк „Дружба“ в Русе.

Обръщаме Ви внимание, че в паспортните звена ще се изпълняват само обикновени поръчки за издаване на СУМПС. Бързите и ускорени остават в сектор „Пътна полиция“. 

Водачите ще могат да издължат неплатените си глоби и да получат невръчените си електронни фишовепо ЗДвП на място в звеното.
Напомняме на гражданите, че за да им бъде издадено СУМПС, те трябва да разполагат с валиден документ – медицинско свидетелство, необходимо за съответната категория.

Административното обслужване на гражданите в сектор „БДС“ в сградата на ОДМВР-Русе, както и в новия център в жк „Дружба“, се осъществява  СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСАН ЧАС НА ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР   082 / 88 22 88.

Сподели: