От днес до събота Русе става център на туризма и анимациите

От днес до събота Русе става център на туризма и анимациите

Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и Фестивал на туристическите забавления и анимации се организират от днес до 19 юни тази година в Русе.

„Надявам се изложението да привлече още повече туристи през годината в града. Русе се променя – стъпил здраво на своите традиции, гледа смело напред“, заяви на откриването кметът на града Пенчо Милков.
В изложението участват 35 компании – хотели, туроператори, а също общини и музеи от страната.

Съпътстващата програма включва кръгла маса с представители на Министерството на туризма на тема „Мерки в подкрепа на туристическия бизнес в ситуация на COVID-19“, форум „3D-визуализацията на културно-туристическо наследство“ и конференция „800 години Ивановски скални църкви“.

На централния площад са разположени занаятчийски работилници и атракциони – балон с горещ въздух, стена за катерене, вертикална въжена площадка. Ще има също уроци по салса.

Шеф Иван Звездев готви този следобед типични русенски ястия, които гостите можеха да дегустират. Предвиден е и „Биг бенд парад“ с участието на музикални формации от Русе, Велико Търново, Габрово и Плевен.
Програмата утре включва представянето на шоколадов албум, приготвен от шеф Ради Стамболов, чийто вкус ще наподобява емблематичната за Русе торта „Гараш“. Ще има и два концерта – „Любими български песни“ и „Усещане за жена“ на квартет „Destiny“.

Изложението в последния ден предлага голям детски празник с ателиета за плетене на гривни, низане на мъниста, пясъчни рисунки, изработване на маски, работилница за отпечатъци. Ще има и кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, а вечерта „Amazonia Dance Project“ канят всички желаещи на латино парти.

/Източник – БТА/

В следващите три дни на площад „Свобода“ ще има постоянни атракциони, разнообразни събития и много изненади за големи и малки. Сред тях са:

💠 стена за скално катерене;

💠 балон с горещ въздух;

💠 ретро фото;

💠 кулинарно състезание;

💠 уроци по салса.

Цялата програма може да намерите тук – https://obshtinaruse.bg/ruse-stava-tsentar-na-turizma-i…

Сподели: