От днес започва записването за инициативата „Игра с изкуството” на Художествена галерия – Русе

От днес започва записването за инициативата „Игра с изкуството” на Художествена галерия – Русе

От днес започва записването за инициативата „Игра с изкуството”, част от образователната програма на Художествена галерия – Русе.

В нея могат да се включат деца от 6 до 15 години. Заниманията ще се проведат в три периода – 25.06. – 05.07.; 09.07 – 19.07; 23.07. – 02.08., в дните от вторник до петък, от 14.00 до 16.00 часа. Максималният брой на участниците в една група е 10. Записването се извършва на телефон 0877 775027 и продължава до запълване на бройките.

Заниманията са със свободен вход и се реализират по проект „Игра с изкуството“, осъществен с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

В периода 25 юни – 1 септември ще бъдат проведени и творчески ателиета с участници от четирите партниращи организации по проекта: СНЦ „Еквилибриум“, Русе; ОС на БЧК, Русе;  Сдружение „Дете и пространство“; Русенска католическа организация Каритас.

Проектът „Игра с изкуството“ има за цел запознаване на деца и младежи с характеристиките на визуалното изкуство, художниците от фонда на галерията и техните творби. Програмата включва атрактивни уроци и творчески занимания със специално разработени издания, допълнени от интерактивни игри. Тя подпомага усвояване на новата информация по достъпен и забавен начин, провокирайки активността на участниците. Учебните помагала ще бъдат използвани и в следващи музейни занимания извън рамките на проекта

Сподели:

Още новини от деня