От днес започва продажбата на билети за МФ "Мартенски музикални дни"

От днес започва продажбата на билети за МФ „Мартенски музикални дни“

От 16 март до 2 април 2023 г., Русе отново ще се превърне в музикалната столица на България. Поредното 62-ро издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“, организиран от Община Русе под патронажа на Министерството на културата, отваря врати за почитателите на класическата музика.

Билети за концертите от програмата на фестивала могат да се закупят от днес, 20 февруари, на касата на Русенска опера, а за концертите на 17, 18, 19 /11ч./, 20, 21, 23, 24, 25, 29, 30, 1 април, 2 април и през онлайн платформата Eventim от 22 февруари.

Тазгодишното издание на МФ „Мартенски музикални дни“ включва общо 28 събития, от които 7 оркестрови програми, 2 оперни спектакъла, 11 ансамблови концерт с участието на именити артисти, ансамбли и оркестри от 9 страни на Европа.

Седем са и съпътстващите концертната програма събития – Майсторски клас на Светлин Русев за учениците от НУИ „Проф. В. Стоянов“, 2 изложби – на Юлиян Табаков и Николай Бузов, втората премиера на документалния филм „Пианото на Шостакович“, премиера на книгата на Лазар Николов „Разказ за преживяното“ и Музикално-визуалния пърформанс „Европа в нас“ на продуцентска къща „Персей“, финансиран от Министерството на културата, са също част от програмата на престижния форум.

Повече инфармация за програмата, можете да намерите на сайта на фестивала: https://marchmusicdays.bg/index.php/bg

Сподели: