полиция

От естествена смърт е починал 41 – годишният, чиито труп бе открит в сепариращата инсталация в Русе

Вчера следобед в областната дирекция на МВР в Русе, чрез ЕЕН 112, е постъпил сигнал от работещи към Инсталацията за сепариране на отпадъци в Русе, че са открили човешки труп сред битовите отпадъци на поточната лента за сепариране. На място е извършен оглед и са предприети необходимите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за изясняване на случая.

В хода на работата си полицейските служители са установили, че трупът е на мъж от Русе на 41 години, за когото се знае, че води клошарски начин на живот, а освен това са получавани и сигнали от граждани, че лицето нощува в контейнери за боклук или в близост до тях и се е налагало оказване на съдействие от органите на реда за изваждането му от отпадъците.

При извършената аутопсия е установено, че няма данни за травматични увреждания, които да са довели до смъртта на мъжа и най-вероятно се касае за настъпване на естествена смърт. Предстои изясняване на фактите и обстоятелствата, при които тялото се е озовало в битовата смет.
По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе, наблюдавано от Окръжна прокуратура – гр. Русе. Работата по разследването продължава.

Сподели: