От местната коалиция "Съюз на демократичните сили" в Русе са очаквали по-висок изборен резултат

От местната коалиция „Съюз на демократичните сили“ в Русе са очаквали по-висок изборен резултат

Не съм доволен от резултата, който местната коалиция „Съюз на демократичните сили“ (СДС, ДБГ, ССД, БНД и „Движение 21“) постигна на изборите в Русе. Очакванията ни бяха за по-голяма подкрепа. Това каза на пресконференция в крайдунавския град Станимир Станчев – общински председател на СДС, член на Изпълнителния съвет на партията и представляващ местната коалиция.

На изборите на 27 октомври кандидатът за кмет от местната коалиция Елеонора Николова зае четвърта позиция. За нея гласуваха 10,08 процента от избирателите, или 5532 души. На вота за общински съветници коалицията също е на четвърто място, като получи подкрепа от 7,00 на сто от избирателите, или 3195 гласа. Така в новия Общински съвет „Съюз на демократичните сили“ ще има четирима представители.

Според Станчев може и да са били допуснати грешки в кампанията, но той заяви, че е много притеснен от големия брой недействителни бюлетини за общински съветници – 8260. По думите му причината за това или е в изборния закон, или на избирателите не е било обяснено правилно как да гласуват.

Той коментира също, че в „автентичната десница не са ни разделяли правила или идеология, а винаги и само са ни разделяли личности“. Според него това не е водене на политика.

Станчев съобщи, че местната коалиция „Съюз на демократичните сили“ (СДС, ДБГ, ССД, БНД и „Движение 21“) ще подкрепи на балотажа на 3 ноември /неделя/ кандидата за кмет, издигнат от ГЕРБ, Диана Иванова.

Той каза още, че по този повод с нея ще бъде подписано и политическо споразумение.

„Русе докара демокрацията в България. Ние сме длъжни да отстояваме европейския път на града“, заяви Станчев.

Сподели: