От нередовен междуградски транспорт и битови проблеми се оплакваха граждани по време на поредния приемен ден на областния управител

От нередовен междуградски транспорт и битови проблеми се оплакваха граждани по време на поредния приемен ден на областния управител

От нередовен междуградски транспорт и битови проблеми предимно се оплакваха граждани по време на поредния приемен ден на областния управител на Русе Борислав Българинов.

Представители на инициативен комитет от село Щръклево изразиха възмущението си от сериозен проблем с автобусите, свързващи Русе с населеното място. Поради силно ограничените курсове и неудобните часове, в които малкото останали транспортни средства от междуградските линии потеглят, се налага множество деца да чакат с часове по спирките, отивайки или връщайки се от училище. След края на отпускарския сезон и началото на учебната година, когато силно се усещат последствията от изменението в автобусния график, в селото напрежението се повишава. Исканията на комитета са промяна на разписанията и открито заседание на Общинските съвети на Русе и Иваново, където да се разгледа и приеме маршрутното разписание, предложено от тях. В подкрепа на идеята са събрани над 400 подписа за период само от няколко дни.

Българинов пое ангажимент да се запознае в детайли с проблема и да предприеме възможните мерки. Според него след началото на пандемията автобусните превозвачи от повечето междуградски линии в областта са съкратили персонала и курсовете си, по удобни само за тях, но не и за гражданите разписания. Според Българинов трябва да се мисли в посока на по-сериозно договорно ангажиране на фирмите при преждевременно преустановяване на работните им задължения.  Българинов увери, че Областна администрация – Русе ще бъде справедлив арбитър и ще се потърси споразумение, което да удовлетворява всяка засегната страна.

Не липсваха и оплаквания на съвестни граждани от нередовно сметосъбиране в Русе и от неасфалтирани и разбити улици както в крайните квартали и междублоковите пространства, така и в самия център на града.  

Припомняме, че областният управител на Русе Борислав Българинов провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223. В приемните дни участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.

Сподели: