Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

От петък до днес на територията на област Русе са съобщени 17 нови случая на коронавирусна инфекция

От петък до днес на територията на област Русе са съобщени 17 нови случая на коронавирусна инфекция. Става дума за осем мъже, шест жени и три деца. Болшинството от новоустановените случаи са  от община Сливо поле – общо 14 на възраст 5 и 70 години. От всички 17 хоспитализираните са шестима. Останалите три случая – две жени на 34 и 82 години, са от град Русе, а 89-годишният мъж, чиято положителна проба беше съобщена вчера, е от село Бъзън. Общият брой на заразените с COVID-19 от детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле е 10 души, като девет от тях са от персонала, работещ там, както и 6-годишно момче от село Бабово, посещавало социалното заведение.

Както беше обявено и по-рано през деня от Областния оперативен щаб общо диагностицираните с COVID-19 в областта са 346, като един жител от Русенско е под домашна изолация в друга област. Затова и броят на установените случаи от началото на пандемията в областта в Единния информационен портал е 345 души.

Понастоящем активните случаи са 65. От тях 21 са на болнично лечение, а 44 са под домашна изолация.

От активните случаи 48% са мъжете, а жените са 52%, което като бройка е съответно 31 и 34. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 200 са жените, а мъжете са 145 което в проценти е респективно 58% и 42%.

От началото на пандемията излекуваните пациенти от COVID-19 в Русенско са 262-ма. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където както беше обявено от Областния оперативен щаб миналия четвъртък излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите девет са от персонала, работещ там.

Починалите, които са били с положителен PCR тест за коронавирус от област Русе са 18, като 9 от тях са от дом за стари хора „Възраждане“.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели:

Още новини от деня