БСП Русе

От Русе: Приканиха младите хора от БСП да бъдат екипен играч

Честване на 105 г. Младежко социалистическо движение се състоя в Русе днес. Събитието бе уважено от Вероника Делибалтова – председател на НС на МО БСП, Вяра Емилова – орг.секретар на ИБ на НС на БСП, Николай Бериевски – международен секретар към ИБ на НС на МО БСП, народните представители: Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков. Поздравителен адрес бе прочетен от председателя на БСп Корнелия Нинова, а свои думи за поздрав отправиха към младите хора областният председател на партията Божидар Йотов и общинският Пламен Рашев. По – късно в следобедните часове се проведе кръгла маса на тема: “Младежка заетост“. Отбелязано бе представянето на алтернативния бюджет за 2018 година на България от страна на БСП, където на младите хора бе отделено подобаващо място – в сферата на образованието, социалната политика, доходите, в културата с т. нар. културен чек.

Емилова акцентира върху изказване на Корнелия Нинова в Португалия по темата за бъдещето на младите хора. Понастоящем политиките за младите хора се правят по решения на по – възрастните, а отсега нататък това трябва да се случва съвместно с младите. Затова социалистите от няколко области бяха призовани да бъдат активни с предлагането на идеи, за да се реализират по – лесно. Една от тези идеи е за фонд „Политически инициативи“, която дава пари за реализиране на идеи за младите хора в съответните населени места. Само в Русенска област са дадени средства за две събития на социалистите в Русенско. До момента фондът е отпуснал пари за над 50 проекта, което означава, че той е успешен и ще продължи да съществува и през идната година.

Емилова насърчи младежите да бъдат екипен играч, като по време на бъдещи регулярни тематични срещи по области да се изведат идеи, които националното ръководство да одобри и се осъществят по – бързо.
В контекста на предстоящите местни избори през 2019 година, Емилова помоли младите хора да привлекат повече младежи, както и да помислят за подготовката на листите.

Сподели:

Още новини от деня