Далян Русе триатлон басейн спортно училище

От Спортен Клуб по „Триатлон – Далян “ и Спортен Клуб по Плуване „ Далян“ към всички граждани на гр. Русе и всички засегнати относно тренировките по плуване на двата отбора на Далян – гр. Русе

ОБРЪЩЕНИЕ от Спортен Клуб по „Триатлон – Далян “ и Спортен Клуб по Плуване „ Далян“ към всички граждани на гр. Русе и всички засегнати относно тренировките по плуване на двата отбора на Далян – гр. Русе

Уважаеми господа управници,

Уважаеми колеги и треньори,

Уважаеми граждани на гр. Русе,

Уважаеми спортисти,

Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви за фактическата ситуация относно липсата на басейн за тренировъчна цел на клуба ни и рязкото спиране на тренировки по плуване на спортистите и трениращите към клубовете ни.

Уважаеми състезатели, родители и трениращи към клуб “Триатлон-Далян“, както всички знаем към момента закрити басейни подходящи за тренировъчна дейност в град Русе има само два. Единият е даден с търг на спортен клуб “Локомотив“ и към момента Общината не е във възможност да борави с него.

Вторият басейн е към Спортно училище в града ни, който е Общинска собственост и е отдаден на самото училище за управление. Обръщаме вниманието Ви, че договорът между Общината и Спортното училище изтича тази година, след малко повече от месец – на 01.11.2021г.

Ние от клуб Далян инициирахме среща със заинтересованите клубове и ръководството на Спортно училище с молба за разпределение на графика за плуване с цел всички деца правомерно да ползват наличната база. На срещата присъстваха ръководството на:

• Спортното училище,

• Директора на Ученическа спортна школа,

• Фондация “Александър Русев“,

• Клуб по плувни спортове “Ирис“

• Спортен клуб “Триатлон-Далян“ и

• Клуп по Плуване „Далян“.

От предложеният график никъде не бе отбелязано ползване на СКТ и СК „Далян“!

д-р Деница Великова, Директора на Спортно училище „ Майор Атанас Узунов“, изказа становище, че клубовете трябва сами да си разпределят графика. По установен правилник на училището след 18:00 часа е изрично забранено ползването на басейна, защото – цитираме дословно:

– „Училището носи отговорност и външни лица не могат да влизат!“ – според изказванията на Директора на СУ“ Майор Атанас Узунов“ гр. Русе.

Директора на училището ни представи график, в който часовете вече бяха предварително разпределени, като всички часове от понеделник до петък, от 17:00-18:00 са разподелени за клуб „Ирис“!

Единствено фондацията “Александъ

р Русев“ отстъпи на „Далян“ два часа: понеделник и сряда от 11:00-12:00ч! За което клуб „ Далян изказва своите благодарности!

След тази брутална за нас, елиминация на състезатели и трениращи деца от клубове “Далян“ от страна на ръководството на училището и клуб „Ирис“ в името на това да не отстъпва нито един ден от седмицата и в най-удобните часове за родители и деца, провокира следваща среща с кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков и заместник кмета г-н Енчо Енчев, и отново с всички заинтересованите страни.

Господин Милков бе изключително загрижен и излезе с готови предложения, които бе обсъдил с юриста на Общината за ползването на басейна след 18:00ч.,

Кмета на Община Русе, г-н Милов даде следните предложения:

• Общината да поеме разходите на басейна,

• да назначи човек на когото да се плащат таксите,

• като всичко това ще се реши и облече законово на Общински съвет на 14.10.21г.

• г-н кмета пое ангажимента лично да отиде и говори с Министерство на Младежта и Спорта за да се реши проблема към момента и децата да могат да тренират!

Това обаче не бе приветствано от страна на Директорката на Спортно училище, Деница Великова. От нейна страна бяха изказани редица пречки, така че, конструктивните предложенията на кмета на гр. Русе, да не влязат в действие!

И тук е мястото да Благодарим на кмета г-н Пенчо Милков и ръководството за бързата реакция и проявената ангажираност и отговорност към децата

Основният проблем е в това, че след 18:00ч директора на Спортното училище не разрешава да се плува!

Оставаме с впечатление, че към момента се обслужват интересите на клуб по Плувни Спортове “Ирис“ и парадокса е, че директорката Деница Великова защитавайки тях, нарушава установения правилник на училището, което управлява. Подвежда Общината, клубовете и заинтересованите организации!

През цялата 2021 година и сега клуб “Ирис“ ползва басейна на Спортно училище от 17:00-21:00 часа!

Градът е малък! Този факт бе установен и от родители придружен със видео материал!

0.0shttps://cdn.iframe.ly/SQn5hbV?app=1

Кого заблуждават?!

Кого лъжат?!

Чии интереси се обслужват?!

Вече търсим отговори от общността.

Възможно ли е Директор на Спортно училище да унищожава и елиминира деца спортисти и състезатели?!

0.0s

Малко история:

Клуб “Далян“ е ползвал басейна на Спортно училище 12 години в часовете извън учебната програма на училището от 17:30-20:30 ч. Събота от 10:00ч-13:00 ч…

Това никога не е пречело на ръководството на училището, напротив били сме винаги в полза и подкрепа. Заплащали сме немалки суми за да може басейна да се издържа.

Поради липса на средства от страна на училището/то е бюджетно/ и за да може децата да тренират в по-комфортна среда през годините сме правили с наши и на родителите средства, големи ремонти на басейна, поне три пъти през тези години.

Закупихме мобилен- филтър, който бе ползван една учебна година. Последният ремонт направихме заедно с Фондация „Александър Русев“. Вратите към залата на басейна и тоалетните, които последно монтирахме, не можахме да ползваме нито един път. Дойде пандемията, а после бе назначен нов директор на спортното училище.

Новата Директорка г-жа Деница Великова след поемането на поста си ни застави да си събираме принадлежностите и да напуснем басейна, тъй като срока на договора ни изтича. Без коментари да се подновява договора. След което се разбра, че клуб „Ирис“ е новия ползвател на басейна към училището. Клуб, който между временно остана без басейн, тъй като басейна към бившия завод Спарки бе продаден на търг.

Та, питаме ние от Далян, нашите деца по- малко спортисти ли са? Или гражданите поверили децата си на Далян, по- малко граждани на Община Русе ли са? С какво едните деца, са привилегировани от други?

Клуб „Ирис“ се настани без никакви скрупули! И сега съвместно с ръководството на Спортно училище подвеждат цялата Русенска общественост!!!

Клубове “Далян“, родители, състезатели, трениращи, нямаме за цел да елиминираме децата на клуб „Ирис“!

Нашият апел е за справедливо и равноправно разпределение на часовете в съществуващата база!

Да няма ощетени деца!

Да има равнопоставено отношение!

С огромни надежди очакваме сесията на Общинския съвет на 14 Октомври 2021 да отреди съдбата на един отбор от над 100 деца полагащи труд, показваща желязна дисциплина и на всички родители, които трепнат с децата си по трибуните.

Надяваме се да се стигне до консенсус, така че, свободните часове да бъдат удобни и за работещите родители и учещите ученици до късно.

Нека бъдем съвестни граждани на Света и дадем достойни примери на наследниците си! И нека една такава недоразбрана ситуация не се запечатва в спомените на децата ни.

Уважаема общественост-това са нашите деца-децата на гр. Русе! Децата на Р.България!

21.09.2021г гр. Русе

Екипа на КС“Далян“ и

СКТ “Триатлон-Далян“

КЛУБ ДАЛЯН:

Клуб „Далян“ е създаден през 2008 година като плувен клуб.

През 2010 е лицензиран и като „Триатлон-Далян“! Като клуб по Триатлон е единственият за Североизточна България!

През годините клуба е произвел много Държавни шампиони, състезателите ни са завоювали безброй отличия на Национални и Международни състезания, Европейски и Балкански първенства, имаме класирал се състезател и за Световно по Триатлон.

Допринесли сме за славата на град Русе извън границата на страната, за което сме изключително горди

Нашите деца са награждавани ежегодно от кмета на Общината.

За да се случи всичко това усилия ,средства, труд, болка са вложили много деца, родители и треньори!

Клубът от 10 години, заедно с Община Русе и дарители, е организатор на Държавни първенства в града ни.

Организирали сме турнири, работи ли сме активно за да може всички заедно да помогнем в изграждането на едно достойно бъдещо поколение!

Сподели: