свилен иванов

От утре започва Балканския шампионат по конен спорт

свилен иванов

От утре започва Балканския шампионат по конен спорт в дисциплината – издръжливост. Мястото на надпреварата, която за първи път се провежда в Русе, е хиподрума в града, като тя ще продължи два дни. За председател на организационния комитет на Балканската купа по конен спорт беше избран заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов.

В предстоящото състезание на 1 октомври ще има и квалификация за участие в Европейските и Световни шампионати в дисциплината – издръжливост през 2021 година с дължина на трасето от 140 километра.

На 2 октомври ще се състои и Международен турнир на дистанция от 120 километра. Паралелно ще бъдат организирани и национални квалификации за млади коне с дължина на дистанцията – 30, 40, 60 и 80 километра.

В шампионата ще участват 30 състезатели с 35 коне от Гърция, Румъния, Турция, България, както и една състезателка от САЩ. Те ще премерят сили по 100 километровото трасе, разделено на няколко етапа.

Българският тим е в пълен състав от петима ездачи. Николай Николов с кобила Орхидея, Денис Фурлански с Помпей, Десислава Алексиева със Самодива, Васил Стойчев с Шарлота и Мартин Колев с кон Мафия са родните състезатели, от които очакваме силно представяне.

Сподели:

Още новини от деня