бчк русе пресконференция благотворителен базар

От утре започва разнасянето из областта на продуктите в помощ на социалнослаби русенци

От утре, 13 декември 2018 година, започва разнасяне на продуктите, пакетирани от доброволците на БЧК, из общините на област Русе. Организаторите се надяват да приключат с тази акция до 27 декември, уточни Десислава Дивчева, експерт „Проекти и програми“ към БЧК-Русе.

В Община Русе раздаването ще започне от 7 януари 2019 година, като през първата седмица на новата година ще се разнасят хранителни продукти в населените места на Община Русе. От 14 януари 2019 година гражданите на Русе ще могат да дойдат и да си получат хранителните продукти в бившата сграда на Хлебозавода, с работно време от 11 да 16.30 часа.

Наложената организация се прави, тъй като помещението в Хлебозавода се ползва и като основен склад и раздавателен пункт за град Русе.

Раздаването на продуктите ще продължи до 28 февруари. Всеки пакет тежи 24 килограма и ще съдържа 16 продукта – спагети, консерва – говеждо в собствен сос, леща, захар, консерви от гювеч, зелен боб, лютеница, домати, говежди кюфтета, риба, пиле фрикасе, ще има и зрял боб, конфитюр, ориз и олио.

Сподели:

Още новини от деня