Четири детски градини в община Ценово работят по проект

На 8 декември предстои нова среща за евентуално възстановяване на дейността на детските градини в Община Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Проведена е online среща с Министъра на образованието и науката за обсъждане на проблемите на общините в условията на COVID-19. На 8 декември предстои нова среща за евентуално възстановяване на дейността на детските градини, се казва в седмичния отчет по отношение ресора „Хуманитарни дейности“ на кмета на Община Русе Пенчо Милков.

От 1 декември са наети 20 души за общи работници в аварийни групи по предотвратяването на последиците от COVID 19 на територията на Община Русе.

22 медицински сестри от детски градини и училища и медицинските сестри и детегледачките от детските ясли приеха предложението за преминаване на работа в Дома за възрастни с физически увреждания „Милосърдие“, Дома за стари хора „Възраждане“ и Дома за възрастни с деменция „Приста“.

2 медицински сестри от детските ясли и две от здравните кабинети ще участват в проверки на място на лица, подлежащи на задължителна карантина.

9 медицински сестри от здравните кабинети към детски градини и училища са пренасочени да помагат на експертите от РЗИ– Русе в извънредната обстановка.

Работят детска ясла и детска градина за деца на медици на първа линия. Засега ги посещават 17 деца. Две медицински сестри обслужват здравния кабинет на дежурната ДГ „Слънце“.

Преведена е среща с културни деятели за бъдещето на Детската опера в Русе.

Извършена е подготовка за заснемане на русенска коледна и новогодишна програма, както и на 60-тото издание на Мартенски музикални дни.

Подготвят се новите разчети по бюджет 2021 г. във връзка с публикуване на новите единни разходни стандарти.

От 1 декември по механизъм „Лична помощ“ са наети нови 34 лични асистенти.

Сподели:

Още новини от деня