От 1 до 16 декември продължава благотворителната кампания на Младежки парламент "Дари книга"

От 1 до 16 декември продължава благотворителната кампания на Младежки парламент „Дари книга“

От 1 до 16 декември продължава благотворителната кампания на Младежки парламент "Дари книга"

Светът се променя и ние с него. През последните години клишето за „забързаното ежедневие“ се утвърждава все повече. Съсредоточени над себе си и над собствените си ангажименти, забравихме да правим и да ценим онези малки жестове, които носят щастие в най-ценния си вид.

Декември – месецът на крайностите: любов и самота, топлина и студ, надежда и плахост. Отдалечихме се от хората, прегръщаме набързо, виждаме се за кратко и времето все ни е недостатъчно.

Настъпи моментът да спрем на пауза и да направим нещо добро, което ще бъде истински оценено.

Нека тази Коледа си подарим взаимни спомен. Ето и нашите предложения:

-Дарете от времето си за общуване, за да зарадвате някого – това може да е посещение в старчески дом, център за деца със специални нужди, пенсионерски клуб в някое село, самотни възрастни;

-Дарете от времето си, за да направите нещо заедно – да направите коледни сладки, да отидете на кино, да прочетете заедно приказка, да подготвите коледна украса.

В периода 1-16 декември като част от кампанията ,,Дари спомен“ стартираме и кампанията „Дари книга“, като в този срок можете да донесете нови или запазени ДЕТСКИ книжки в Младежки дом, които ние ще дарим.

Ако желаете може да дарите и средства, с които ние ще закупим билети за кино, театър, ледена пързалка и др., и ще ги дадем на деца и младежи в нужда, споделят от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе.

Сподели: