От 18 до 24 февруари СНЦ „Дунавско сияние“ ще вземе участие на традиционния мартенски базар в Русе

От 18 до 24 февруари СНЦ „Дунавско сияние“ ще вземе участие на традиционния мартенски базар в Русе

От 18 до 24 февруари СНЦ „Дунавско сияние“ ще вземе участие на традиционния мартенски базар, като отново ще събере на своя благотворителен Павилион №31, както утвърдени русенски майстори на бяло-червените украшения, като: Христина Илиева, Цветанка Атанасофа и Стефка Нейчева, така и много любители на ръчно изработените мартеници и сувенири. Свой вариант на вечните „Пижо и Пенда“, направени от шишарки, ще предложи на русенци креативната Моника Димитрова от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм“. Оригинални крафт картички, посветени на празника на „Баба Марта“ и на приближаващата пролет ще представи и Марияна Георгиева – дизайнер на Работилничка „Играчки закачки“ към Сдружение „Дунавско сияние“.

Отново наши партньори в арт изложението ще бъдат творците-приложници от Дом за стари хора „Възраждане“ и професионалните майстори на handmade изкуството от Социално предприятие „Направено с любов“ – гр. Перник.

Тази година част от набраните средства по време на Мартенския базар ще бъдат използвани за продължение на благородната инициатива в Русе „Жълтица за шестица“, насърчаваща образователната активност на деца, настанени в ЦНСТ.

Сподели: