От 23 до 27 юли в КК Пампорово се проведе първият лагер на XIII-ти Младежки гвардейски отряд при Общински младежки дом Русе

От 23 до 27 юли в КК Пампорово се проведе първият лагер на XIII-ти Младежки гвардейски отряд при Общински младежки дом Русе

От 23 до 27 юли в КК Пампорово се проведе първият лагер на XIII-ти Младежки гвардейски отряд при Общински младежки дом Русе.

По време на лагера гвардейците имаха възможността и да направят походи по живописни екопътеки, запознаха се с различни природни и исторически забележителности в района. Времето прекарано заедно им донесе положителни емоции и им помогна да се сплотят, като отряд.

„Младежките гвардейски отряди“ са създадени, за да популяризират доброволното обединяване на младежи, които имат интерес към съхраняване на изворите за националното ни достойнство, самочувствие и патриотизъм. Основната им цел е да се организират все повече патриотични мероприятия в България, но и да се запази и обогати традицията на ученическите фанфарни и духови оркестри.

13-и младежки гвардейски отряд към Общински младежки дом Русе обявява прием за нови гвардейци. Изискването към желаещите да се включат във формированието е те да са ученици от 8 до 11 клас.

Записването на бъдещите гвардейци ще става в сградата на Младежкия дом на ул. „Райко Даскалов“ 2А. След избора на новите попълнения те ще се включат в програмата за дейностите на отряда, чийто ръководител е Биляна Митева.

Припомняме, че Младежкият гвардейски отряд участва активно в представителните и официални церемонии, които по традиция се провеждат на градско, национално и международно ниво.

Сподели: