Официалният старт на Световната купа по кану-каяк маратон бе даден днес в Русе

Официалният старт на Световната купа по кану-каяк маратон бе даден днес в Русе

Световната купа по кану-каяк маратон, на която Русе е домакин, бе открита официално тази вечер в центъра на града. Програмата включваше музикални и танцови изпълнения, както и представяне на участниците в надпреварата. 

В спортното събитие, което ще се състои утре и вдругиден на езерото в лесопарка „Липник“, ще се включат над 150 състезатели от 15 държави.

„За нас настъпи дългоочакван миг, защото повече от година се подготвяхме да ви посрещнем в Русе и за мен е изключителна чест. Надявам се да постигнете високи резултати. А когато се върнете във вашите държави, България и Русе да имат много повече приятели и да разказвате за красотата на нашия град и държава“, каза на състезателите кметът на Русе Пенчо Милков. 

Евелина Петрова – изпълнителен директор на Българската федерация по кану-каяк, благодари на подкрепата на Министерството на младежта и спорта и на министър Весела Лечева за подкрепата, както и на ръководството на община Русе за организацията на събитието. 

„Това е първата Световна купа по кану-каяк маратон, която ще се състои в България. Благодаря за вашата отдаденост. Направихме всичко по силите си да поканим и сред нас да бъдат едни от най-добрите състезатели“, заяви Рууд Хайселар – отговорник за дисциплината „кану-каяк маратон“ в Международната кану-каяк федерация. 

Сподели: