дом камери къща

Охранителна фирма – сигурна защита на жилището

Време за прочитане: 2 мин.

Кражба и влизане взлом в жилището могат да се случат на всеки.

Нуждата от охранителни средства се поражда от желанието на хората за цялостна програма за сигурност във време на повишена престъпността. Съществуват различни охранителни фирми, оборудвани с редица  високотехнологични продукти заради бързо нарастващата престъпност. Времето, в което живеем, изисква да намерим най-надеждните решения за сигурност за дома.

Охранителната фирма обикновено предоставя услуги за охрана на жилища, предприятия и офиси като ползва най-модерни технологии 24 часа, 7 дни в седмицата.

При запитване през сайта на съответната фирма за охрана с контактна форма или по телефона, се изпращат служители на място в дома, за да се уточнят подробности, а именно – квадратура, брой камери, паник бутон и т.н. и да се направи оферта.

После се сключва договор за определен срок от време, който е лично уточнен. Договорът може да бъде прекратен само с едномесечно предизвестие от страна на възложителя. В договора се упоменава и първоначалната такса за ползване на камери и други съоръжения за охрана, ако са необходими. Същите се предоставят за ползване по време на договора, но са собственост на фирмата.

Собствениците на жилища трябва да са наясно, че лицензираната охранителна фирма има взаимодействие с органите на Министерството на вътрешните работи (МВР) в борбата с престъпността и опазването на обществения ред като гарантира сигурност и безопасност в охраняваните обекти.

Задължително се поставят информационни стикери, които уведомяват, че жилището се охранява.

Конкретните технически мерки са различни – поставяне на камери, паник бутон, ползване на радиотелефони на специална честото и бронирани коли с апаратура. Те са регламентирани в договора, който се сключва и подлежат на проверка от страна на МВР.

Техническите средства за безопасност на жилището трябва да са предварително проверени преди да влязат в експлоатация. При наличие на дефекти се ремонтират или се бракуват, ако повредата им не може да се отстрани.

Добрата охранителна фирма дава персонализирани решения за сигурност за всяко жилище като предоставя цялостни конкурентни решения.

Сподели:

Още новини от деня