дом възраждане община русе

Още двама възрастни от дом „Възраждане“ починаха поради коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са констатирани два нови случая на коронавирус. Става дума за две жени на 43 и 53 години от гр. Русе. Понастоящем и двете са в стабилно здравословно състояние, като 53-годишната жена е оставена под домашна изолация, докато 43-годишната е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

Така, диагностицираните с COVID-19 в областта от началото на пандемията станаха 253-ма, като активните случаи са 128. От тях 42-ма души са на болнично лечение, а другите 86 са под домашна изолация.

За съжаление през вчерашния ден са починали двама мъже на 79 и 87 години. И двамата са от дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Те са били с положителен PCR тест за коронавирус и са били хоспитализирани съответно в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ и в Университетска болница „Канев“. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

Общо смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха дванайсет, като седем от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

Областният оперативен щаб и Регионалната здравна инспекция ежедневно следят ситуацията с разпространението на COVID-19 в областта, а медицинският персонал на двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ полагат всички необходими грижи за хоспитализираните пациенти.

Сподели:

Още новини от деня