Русенска фирма с 25 работещи затворена поради коронавирус

Още една жена почина от коронавирус в Русенска област за 24 часа

3956 станаха диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията в област Русе, като активните случаи към момента са 2042. През вчерашния ден е отчетена една – единствена положителна проба на човек от община Сливо поле. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-вероятно по-малкият брой заразени през последните 24 часа се дължи на това, че през почивните дни се правят и много по-малко PCR тестове отколкото през останалите дни от седмицата, поради това че повечето лаборатории не работят.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели двама души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 1801. За съжаление вчера още една жена с положителен PCR тест за коронавирус е починала. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойната. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 113, от които 60 мъже и 53 жени на възраст между 27 и 91 години.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: