Още рисунки за арт-инициативата "Продължаваме"

Още рисунки за арт-инициативата „Продължаваме“

Време за прочитане: 2 мин.
Още рисунки за арт-инициативата "Продължаваме"

Преди няколко дни я взех. 1,7 кг. Емоция, родена от…. 2️⃣5️⃣7️⃣ рисунки, споделя Лора Касабова.

Долетя от родния ми Русе. Вечерта, в която получих творенията, започнах да ги броя, но след 20-тата рисунка съзнанието ми в миг просто изключи, копнеейки да се потопи в пъстроцветния свят, сътворен от децата. Тези наши учители успяха да ме гмурнат от раз във всички сезони, с които сме благословени в нашeто кътче от планетата Земя. Бяха ме поздравили несъзнателно на патерица за отминалия ми рожден ден с най-яката торта на света. Успяха да ме телепортират във време и пространство, в което предците ми не са били родени – с многопластова интерпретация на динозаври. Разходиха ме на още толкова места, там вътре.

Настръхнах, когато зърнят Богорица с Младенеца, пресъздадени от 5 годишно дете. Истински се впечатлих от една серия портрети, от която уверено надничаше изграден стил, собствен почерк, постигнат на една крехка възраст. Минават години преди големи творци да изчистят стила си, така че той да е разпознаваем за широката публика. Затова винаги представям и ще представям децата като наши учители в много отношения.

Малчуганите ме телепортираха и на „Титаник“ . Надзърнах в една от каютите. Джак с всички сили се опитваше да издърпа Роуз обратно на палубата. Благодарение на малките бъдещи архитекти и интериорни дизайнери видях как изглеждат къщите на бъдещето, как се живее в тях.

Стъпих дори на Марс. Българското гостоприемство знаете е пословично. Бяха пресъздали хладилник по начин, по който можеше да се отвори не само той, а и камерата му. Продуктите в него бяха подредени като в аптека.

🌈🌞🌺Такова многообразие от вълшебни дъги, яркоусмихнати слънца и благоуханни цветя не бях срещала никъде.

🌊А морето… Видях толкова късчета море и нито едно с едно не си приличаха. Фактът, че така и не се научих да плувам, нито като дете, нито като пораснало дете, нямаше никакво значение. През очите на децата се разходих наволя около скритите съкровища под морската шир. Безброй пъстроцветни рибки ме щипеха по бузите, танцуващи сред усмихнати медузи и корали и какво ли още не.

А принцесите, а русалките. Всички, така изящни и несравними, на места – в задруга.В пресъздадени моменти от любимата на малки и големи – „Пепеляшка“ на Шарл Перо през призмата на детската фантазия, също се намерих.

За финал оставих пожеланията, които децата бяха изписали върху рисунките, знаейки добре, че те имат мисия – да стоплят и озарят стените на педиатричните отделения в България, прегръщайки децата с любовта и грижата на дома, когато по стечение на обстоятелствата, те са физически далеч от него.

💗Бързо оздравяване, I love you💗Всичко ще се оправи:) 💗Да оздравявате, I love you Всичко това, за което ви разказах бе събрано в една кутия за период от един месец със сърцатата подкрепа на Plamenka Toneva и магазин за цветя „Флора“ в „Малката Виена“.

Все още децата от Русе могат да оставят рисунки в цветарницата или да посетят магазин M&D в кв. Дружба (комплекс ДАВ) – следващият социално отговорен бизнес в града, който със сърце пое щафетата и подслони най-веселата кутия.

Семейство Николови (Petya NikolovaМартина Николова) събират рисунки освен на място в магазина и лично – при направена покупка с безплатна доставка.

От името на децата, които ще усмихнат и целия екип на арт-инициативата „Продължаваме“, благодаря на:

🤗ОУ“ Иван Вазов“ – 1А, 3Г, 4В кл. – гр. Русе

🤗ДГ „Червената шапчица“ – гр. Русе 🤗ДГ „Русалка“ – гр. Русе🤗ДГ“Русалка“ 2 – гр. Русе

🤗ДГ „Пинокио“ 1 – гр. Русе

🤗ДГ „Стадиона“ – гр. Бяла

🤗Всички деца и родители, посетили лично цветарницата, за да ни подарят рисунки.

Продължаваме… с любов и грижа за децата на България. Заедно можем и винаги ще можем повече!

Сподели:

Още новини от деня