Активните случаи на коронавирус в област Русе са 29

Още три момичета от ДГ „Мечо Пух“ в Сливо поле с коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе за последните 24 часа са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за жена на 53-годишна възраст от гр. Русе, както и три момичета на 6 години от община Сливо поле. Всички те са в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация. Две от децата са от село Борисово, а другото е от гр. Сливо поле. И трите са безсимптомни, но са посещавали подготвителната група на детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле. Така, броят на заразените в детската градина достигна 13 души, от които 9 персонал и 4 деца. Общо изследваните деца от детската градина са 34.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са 349 души, като понастоящем активни са 68 души. От тях 21 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 30 и 38. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 204 са жените, а мъжете са 145, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и още един излекуван пациент, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 263-ма. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където както беше обявено от Областния оперативен щаб миналия четвъртък излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите девет са от персонала, работещ там.

Починалите, които са били с положителен PCR тест за коронавирус от област Русе са 18, като 9 от тях са от дом за стари хора „Възраждане“.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели:

Още новини от деня