ПАГ „Гео Милев“

ПАГ „Гео Милев“ ще представи Русе в националния фестивал на авторската драматургия и театър на английски език

На 9 февруари в ПАГ „Гео Милев“ – Русе се проведе областният кръг на фестивала на авторската драматургия и театър на английски език.

В него взеха участие две театрални групи – от ПГ за речно корабостроене и корабоплаване и от ПАГ „Гео Милев“. Те представиха пиесите „Обущарят и неговият гост“ и „Философия на добротата“. Подготовката при осъществяване на пиесите и изработването на костюмите и декорите бяха дейности по проект „Твоят час“.

Председател на журито беше Венцислав Петков – актьор в ДТ „Сава Огнянов“– Русе. Актьорите впечатлиха публиката и журито с огромното си старание, ентусиазъм и артистичност.
Специална похвала заслужават учениците от ПГРКК и техните ръководители, Даниела Колева и Елеонора Цонева, които развълнуваха всички с изпълнението си на коледна пиеса и с посланието да бъдем добри и състрадателни.

Първа награда беше присъдена на учениците от ПАГ „Гео Милев“ с ръководител Весела Атанасова. Автор на пиесата е Мартина Стоянова от ХІ „г“ клас. „Философия на добротата“ ни учи да отстояваме и да избираме добротата пред омразата, състраданието – пред насилието и смелостта – пред страха. Младите актьори ще участват в националния кръг на Фестивала, който ще се проведе на 10-11 март в Ловеч. Желаем им успех!

Сподели:

Още новини от деня