ути готви

Пазар и дегустация на органични продукти ще има в центъра на Русе

Огромно разнообразие от биопродукти ще зарадва гражданите на Русе тази неделя, 2 юни. В 10:00 ч. на ул. „Александровска“, пред паметника на Альоша, започва пазар на биопродукти на родни производители, който обещава да се превърне в истински кулинарен празник за малки и големи. Изложението ще бъде съпътствано от забавна шоу-програма в подкрепа на българското биоземеделие с начален час 11:00 и водещ Ути Бъчваров. 

RUSE_BIO_Landscape

Предлаганите разнообразни органични продукти, произведени в България и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), са отличен начин жителите на Русе за пореден път да се убедят в предимствата на родните биопродукти, в техните вкусови качества и в положителния им ефект върху здравето. Посетителите на пазара ще могат да си вземат биопродукти с гарантирани производители и качество.

Био брашното и млечните продукти с натурален произход са сред ключовите съставки на кулинарната дегустация на Ути Бъчваров, който ще участва в събитието със своето Голямо барбекю – уникално съоръжение, на което може да се изпече порция с тегло 100 кг. Уредът тежи 2 тона, висок е 5 метра и се загрява с дървени въглища. На него Ути ще приготви хляб на жар по автентична българска рецепта, който за още по-голямо удоволствие присъстващите ще могат да овкусяват по свое желание с родни биопродукти – лютеница, мед, сладко от шипки, намачкано сирене или халва. Уникалната кулинарна демонстрация е част от „Похода за вкусна България“ в подкрепа на натуралните продукти, произведени у нас.

Сподели:

Още новини от деня