Панорама на средното образование бе открита тази вечер в Русе

Панорама на средното образование бе открита тази вечер в Русе

16 средни училища, профилирани и професионални гимназии се представят в Панорама на средното и професионално образование в Русе, която бе открита в 17:00 часа пред хотел „Дунав Плаза“.

За първа година традиционното изложение се провежда на открито, с щандове, обособени в шатри с възможност за по-мащабно презентиране на учебно-образователния процес, извънкласните дейности и цялостния облик на училищата.

Щандовете на учебните заведения очакват своите бъдещи  възпитаници и техните родители, за да ги запознаят с възможностите на училището и перспективите за обучение с различни профили, насоки, личностно изграждане и кариерно развитие. На щандовете на професионалните гимназии родители и ученици имат възможност за среща с бъдещи работодатели, които са институционално ангажирани с дуалното образование или традиционно поддържат връзка с учебните заведения, които подготвят кадри, необходими за конкретна сфера в местната икономика. Панорамата на средното и професионално образование в Русе ще продължи до четвъртък, 13-ти юни включително, с време за посещения от 11:00 до 18:30 часа.

Ревю на екстравагантна колекция облекла, дело на възпитаници на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ бе част от програмата на откриването, а през следващите два дни участниците предвиждат още интригуващи презентации и нестандартно представяне на учебни и професионални възможности за русенските ученици, на които предстои гимназиалният етап на обучение

Сподели:

Още новини от деня