"Паразит" и "Мартин Идън" представя МФ "София филм фест" 2020 в Русе

„Паразит“ и „Мартин Идън“ представя МФ „София филм фест“ 2020 в Русе

Филмите „Паразит“ и „Мартин Идън“ представя МФ „София филм фест“ 2020 в Русе. Те ще бъдат представени на 18 и 19 юли от 21 часа пред Доходното здание.

Носителят на „Златна палма”, четири награди „Оскар“ и стотици отличия от цял свят ще открие специалното лятно издание на фестивала.

* * *
Седмият пълнометражен филм на Понг Джун Хо „ПАРАЗИТ” („Parasite / Gisaengchung”) удиви света и заслужено получи „Оскар“ за най-добър филм – това е първата неанглоезична творба, отличена с тази най-желана награда (ако не броим френския филм „Артистът“ на Мишел Азнависиус, реализиран в традициите на нямото кино). От шестте му номинации за „Оскар“ се материализираха още три – за най-добър режисьор, най-добър международен филм и най-добър оригинален сценарий. 

* * *
София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели. 

Сподели: