Паркинг "Воден" в Русе става безплатен

Паркинг „Воден“ в Русе става безплатен

Общинският паркинг „Воден“ ще бъде безплатен за ползване от гражданите по предложение на местната администрация. Решението бе взето на днешното заседание на Общински съвет – Русе с одобрението на  32 съветници.

Идеята на общинската управа е да осигури повече паркоместа за близките блокове в квартал „Възраждане“. Очаква се да намалеят случаите на нерегламентирано паркиране в района и да се подобрят условията за придвижване на гражданите в пешеходните зони и зелените площи. С решението ще се елиминират разходи по поддръжка на паркинга и спестените средства ще бъдат насочени към други дейности на отдел „Платено паркиране и репатриране” при ОП „Комунални дейности”. Решението ще влезе в сила след почистването и подновяването на маркировката от предприятието.

И още една акция за увеличаване на местата за паркиране в града предприе Община Русе. Създадена е комисия, която следи за наличие на излезли от употреба автомобили. Според промените в Наредба 15 собствениците им имат задължение да ги премахнат в 14-дневен срок след направено предписание или те ще бъдат отнесени на отреден за целта паркинг, а ако никой не ги потърси – разкомплектовани за рециклиране.

Сподели: