народно събрание софия

Парламентарната библиотека ще гостува на РБ „Любен Каравелов” от 20 до 22 ноември

От 20 до 22 ноември Парламентарната библиотека ще гостува на РБ „Любен Каравелов”, по инициатива на народните представители от Коалиция „БСП за България”, Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков

Парламентарната библиотека е едно от най-старите звена в структурата на Народното събрание, основана малко след Учредителното народно събрание 1879 г. Парламентарната библиотека отговаря за информационното и библиотечно осигуряване на народните представители, парламентарните групи и ръководството на Народното събрание. Цялата й дейност е свързана с необходимостта от навременното предоставяне на обективна, безпристрастна, отговаряща на запитването информация. Библиотеката съхранява над 350 хил. тома книги и периодични издания.

Областите в комплектуването на библиотечните фондове са: политика, право, история, икономика, социални науки и др., съобразени с нуждите на информационното осигуряване на народните представители и парламентарните служители.

При гостуването си в нашия град Парламентарната библиотека ще представи изложба на Стенографски дневници, Държавни вестници, указател на закони, също така редки и ценни книги, както и извадки от базата данни с изказвания на народни представители от Русе, през 19, 20, 21 век.
Събитието се осъществява със седействието и по инициатива на народните представители от Коалиция „БСП за България”, Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков. Те отправят поканана към русенци да посетят изложбата.

Официалното откриване ще се състои на 20.11.2017 г , понеделник, от 13:00 часа, във Фоайе – ет. 2 на РБ „Любен Каравелов”.

Сподели:

Още новини от деня