ПГМТ – Русе чества своят патронен празник

Време за прочитане: < 1 мин.

Патронен празник в деня, в който светът чества Международният ден на авиацията и космонавтиката, когато отбелязваме 60 години от полета на Юрий Гагарин – патрон на Професионална гимназия по механотехника “Юрий Гагарин” – Русе

На 12 април 2021 година отбелязваме 60 години от първия полет на човек в космоса – Юрий Гагарин. За цялото човечество това е началото на звездната ера, победата на човешкия гений и воля по пътя към откриване на други светове. Поздравителен адрес по случай Патронния празник на гимназията е получен от извънредния и пълномощен посланик на Русия в България Елеонора Митрофанова.

Грамота за съществен принос към развитието на професионалното образование в област Русе и по случай Патронния празник на училището връчи представител на областния управител г-н Галин Григоров.

Поздрав и пожелание за смели полети в непокорените хоризонти на знанието, здраве, дързост и творческо вдъхновение, колективът на гимназията получи от Частно средно училище “Юрий Гагарин” – к. к. Камчия.

Честването, макар и в условия на пандемия, бе отбелязано с рецитал на ученици от 9, 10 и 11 клас.

Обявен бе конкурс за изготвяне на презентация на тема “60-годишнината от осъществилият се първи космически полет от Юрий Гагарин”. Най-добре представилите се бяха класирани и отличени с грамота.

Ученикът Мартин Иванов от 10 б клас участва във викторина на тема „60-годишнина от първият полет на човек в космоса“, посветена на Световния ден на авиацията и космонавтиката организирана от Генералното консулството на Руската федерация в Русе.

Благодарим на нашите ученици за всеотдайността, постиженията в учението, творчеството и спорта.

В този празничен ден желаем здраве и енергия за много успехи на колектива на гимназията.

Сподели:

Още новини от деня