ПГСАГ "П. Пенев" - Русе посрещна Игнат Канев

ПГСАГ „П. Пенев“ – Русе посрещна Игнат Канев

На 26.09.2018 г. Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ имаше честта и удоволствието да посрещне именития българин Игнат Канев.

Както традицията повелява гостът ни бе посрещнат от домакините с хляб, сол и мед. Учениците от отделните специалности имаха възможност да се докоснат до преуспелия българин и изтъкнат дарител. Възпитаниците на нашата гимназия, сама по себе си с 70-годишна история, зададоха подготвените от тях въпроси за строителния бизнес, благотворителността, патриотизма, емигрантския живот и успеха.
За Г-н Канев България винаги ще носи лика на нейното младо поколение, а най-емоционалният момент от срещата бе свързан с въпроса „Какво Ви липсва от България?“.

В съвсем непринудена обстановка Г-н Канев даде безценни съвети на учениците, като в съзнанието ни винаги ще остане съветът: „Никога няма да чакате друг да свърши Вашата работа!“ В това простичко житейско правило, което известният строителен предприемач сподели с нас, се крие разковничето на успеха не само в бизнеса, но и в живота.

Директорът на училището, инж. Камелия Денчева, благодари сърдечно на Игнат Канев за визитата и определи като изключително ценна срещата му с възпитаниците на гимназията. В съвременния свят на девалвирали ценности, личният пример на достойните хора е най-ценният урок за младото поколение!

Сподели: