ПГТ „Иван П. Павлов“ – Русе отбеляза Международния ден без тютюнопушене с конкурс за рисунка

ПГТ „Иван П. Павлов“ – Русе отбеляза Международния ден без тютюнопушене с конкурс за рисунка

Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе отбеляза Международния ден без тютюнопушене с конкурс за рисунка. Конкурсът беше на тема: „15 ноември – Международен ден без тютюнопушене“. Той е дейност по училищната програма за превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества, алкохол и тютюн, основана на подхода „Връстници обучават връстници“.

Целта на конкурса е учениците да бъдат креативни, да дават воля на въображението си, да развиват талантите си, да вярват в себе си и да се изразяват смело. В рамките на конкурса учениците научиха как въздейства тютюнопушенето върху човешкия организъм и какви са последиците.

В конкурса се състезаваха ученици от 8. до 12. клас. Награждаването се състоя на 3 декември 2021 г. във фоайето на Гимназията. Наградите на учениците бяха раздадени от г-жа Виктория Пухлева- педагогически съветник в ПГ по туризъм-Русе. Тя поздрави всички участници за хубавите рисунки. Благодари им за участието и сподели своето възхищение от това, че младите хора ценят здравето си и изразяват своята позиция срещу вредното въздействие на тютюнопушенето.

В конкурса Ана-Мария Иванова от 10.А клас спечели ПЪРВО МЯСТО, Инес Илми от 12.В клас спечели ВТОРО МЯСТО, а Никол Иванова от 9.В клас спечели ТРЕТО МЯСТО. Ученичките заслужено бяха наградени с купа- за първо място, медали, предметни награди и грамоти.

ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ получиха Валентина Димова и Глория Боянова от 8.А клас, Мирослава Русанова и Никола Лазаров от 8.Б клас, Дилек Неджати от 9.А клас, Надежда Божанова от 10.А клас, Моника Великова от 10.Б клас, Мартина Банева, Десислава Иванова, Надежда Любенова и Синем Марям от 10.В клас, Юсеин Палов и Сезен Зюлкяр от 10.Г клас, Камелия Ченева от 11.В клас, Натали Василева от 12.В клас и Генчо Панайотов от 12.Г клас.

Във фоайето на Гимназията беше направена изложба с всички рисунки, които се включиха в конкурса.

Училищното ръководство благодари на учениците и техните ръководители, за участието в конкурса. Пожелава им бъдещи награди и успехи!

Сподели: