ПГ по туризъм - Русе участва в международна научна конференция „Съвременни предизвикателства пред туризма“

ПГ по туризъм – Русе участва в международна научна конференция „Съвременни предизвикателства пред туризма“

На 12 май 2022 г. се проведе Международна научна конференция „Съвременни предизвикателства пред туризма“. Тя е организирана от Катедра „Туризъм“ при Стопански факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Тази година основен съорганизатор е Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките. Събитието се състоя онлайн. 

Конференцията беше открита от проф. Мариела Модева, която поздрави организаторите и участниците от името на Министерството на туризма. Приветствие отправи и доц. Венцислав Статев – ръководител на Катедра „Туризъм“ при Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, който изтъкна, че в конференцията има участници от всички точки на света, което е знак, че дискусията се провежда на световно ниво. Тази година участваха над 170 учени от 28 държави. 

От Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе, участие взеха Валя Симеонова, Александър Кунев и Генчо Панайотов от 12.Г клас, с ръководител г-н Йордан Адолфов. Общият им проект беше на тема: „Анализ на туристопотока към антропогенните туристически ресурси, под егидата на Регионален исторически музей – Русе, в средата на КОВИД-19“. В него те представиха развитието на туризма в Русе и региона, след навлизането на КОВИД-19. Бяха описани фактите, които влияят върху развитието на туристическите обекти, както и тенденциите за развитие след КОВИД-19. 

Научните разработки ще бъдат публикувани в електронно списание. 

Училищното ръководство благодари на учениците и на техния ръководител – г-н Йордан Адолфов, за участието.

Сподели: