Певиците от „Детелина“ в Джулюница се върнаха с медал от Приморско

Певиците от „Детелина“ в Джулюница се върнаха с медал от Приморско

Певиците от група „Детелина“ от село Джулюница се превърнаха в един от най-атрактивните участници в националните фолклорни празници „Приморска перла“. От черноморския град те се завърнаха с грамота и медал за високо художествено изпълнение.

„Участниците бяха разпределени в две категории – за обработен и необработен фолклор. Според регламента ние изпълнихме две песни – „Слънце грее“ и „О оро се вие“, Те са с типичното звучене, характерно за долното течение на Янтра“, разказва председателката на НЧ „Просвета“ Бонка Денкова. Изпълненията на деветте жени от Джулюница бяха оценени по достойнство не само от журито, но и от многобройната публика, изпълнила централния площад в Приморско.

Това е първата изява на самодейките след обявяването на извънредната ситуация заради коронавируса. Ръководителката на групата Маринка Тодорова сподели, че репетициите се провеждат редовно в залата на местното читалище. За жалост по-голямата част от фестивалите и надпяванията се отлагат заради епидемичната обстановка.

Сподели:

Още новини от деня